Moss Avis 22.01.2022 av Marius Lysbø

Advokatfirma fyller ti år: – Planen var å invitere hele Helsehuset over på en liten feiring

I 2012 etablerte Hege Solberg Sandtrø eget advokatfirma, Advokatfirma Solberg Sandtrø. Ti år senere er bemanningen triplet og utallige mossinger hjulpet.

Advokatfirma Solberg Sandtrø holder til i Bredsand Helsehus på Dilling. Vegg i vegg med kiropraktorer, leger og personlige trenere, gir advokat Solberg Sandtrø vanlige folk nødvendig juridisk bistand knyttet til pasientskade, erstatningsrett og forsikringsrett.

– Vi føler at vi utgjør en forskjell når vi er med på å gi folk riktig erstatning dersom de har krasjet i trafikken, skadet seg på jobben, eller blitt feilbehandlet av sykehuset. Det er en tøff kamp for skadelidte å ta alene, forteller Solberg Sandtrø.

Jus og medisin er i utgangspunktet komplisert nok. Det blir ikke enklere hvis man plusser på sykdom til regnestykket.

– Det er så mange der ute som ikke får hjelpen de trenger fordi de tror det koster så mye penger. Men faktisk får man dekket nødvendige advokatutgifter hvis man skader seg i trafikken, i arbeid eller blir påført pasientskade.

De færreste har heller ikke nok kunnskap om hvilke forsikringer de faktisk har.

– Vi opplever klienter som kommer innom kontoret vårt og trenger hjelp til å få utbetaling i henhold til for eksempel reiseforsikringen sin, men når vi undersøker nærmere så kommer det ofte frem at mange har krav på betydelig mer, hevder advokaten.

Fritidsdekning

Si for eksempel at du har kollidert i slalombakken og fått skadet nakken din. Du tenker at du har en ulykkesforsikring eller reiseforsikring som kan dekke utgifter til behandling, medisiner og lege.

– Men du kommer deg aldri helt eller delvis tilbake til jobb. Da er det viktig å være klar over at selv om det er snakk om en fritidsskade, så har mange arbeidsplasser også fritidsdekning for arbeidstakerne sine, og ikke bare for skade på jobb.

Advokatbyrået graver og finner frem til alle tenkelige forsikringsdekninger. Dette kan bety enormt for skadelidtes økonomiske og velferdsmessige situasjon. Ved skade som medfører helt eller delvis uførhet kan inntektstapet bli stort.

– Vår jobb er å kjempe for at den skadde får utbetalt den erstatningen han har krav på. For en skadet 35-åring kan dette bety at han får dekt inntektstap frem til pensjonsalder. Sånt hjelper vi alle med, sier Solberg Sandtrø om arbeidet sitt for advokatbyrået.

Ingen smittefest

Solberg Sandtrø, som også har jobbet over 10 år som advokat i et firma i Oslo, er glad for at hun har klart å samle tre eksperter på erstatnings- og forsikringsrett nært mossingene. Dermed slipper de å reise til Oslo for ekspertisen.

– Jeg synes det er veldig bra at tre damer som tidligere har vært ansatt i forskjellige advokatbyråer, forsikringsselskaper og Norsk Pasientskadeerstatning har gått sammen for å danne dette ekspertmiljøet på Dilling, forteller Solberg Sandtrø.

Noen storslagen fest i anledning ti års jubileet venter likevel ikke. Dette er på grunn av covid-19-pandemien.

– Planen var å invitere hele Helsehuset over på en liten feiring, men vi ønsker ikke å være ansvarlige for noen smittefest vi, konstaterer Solberg Sandtrø om den utsatte jubileumsfeiringen.

Dette er uansett ikke noe advokaten forteller med tungt hjerte.

– Vi er ikke så opptatt av å feire oss selv. Det vi er opptatt av er å gjøre en god jobb for klientene våre, slår Solberg Sandtrø fast om firmaets prioriteringer.

Les artikkelen her